Frågor & Svar 


 • Vad är fördelen med Naturpärlor?

Fördelen med Naturpärlor är att det förbättrar smak och kvalitet på kranvatten.

Obs: Naturpärlor är inte avsedd att användas i smutsigt vatten eller vatten vars bakteriologiska sammansättning är osäker (vatten från en brunn, återvinning av regnvatten, etc.)


 • Vad innehåller Naturpärlor?

 Naturpärlor är tillverkade av ren lera och effektiva mikroorganismer.


 • Hur fungerar det?

Till skillnad från de flesta vattenbehandlingslösningar utgör Naturpärlor inte ett mekaniskt filter utan ingriper direkt på vattnets struktur genom en biologisk reaktion. Deras funktion är baserad på förekomsten av tre typer av mikroorganismer: positiva mikroorganismer (cirka 5%, som regenererar levande organismer), negativa mikroorganismer (cirka 5%, som orsakar föruttnelse/sjukdom) och neutrala (cirka 90% av de mikroorganismer som finns i naturen, som kommer att agera på samma sätt som den dominerande aktiva gruppen). Synergin hos positiva mikroorganismer (även kända som effektiva) närvarande i Naturpärlor dess effekter till de neutrala mikroorganismerna i vattnet, så att dessa blir dynamiska, självregenererande och neutraliserar gradvis dess egna patogener.


 • Hur upplevs vattnet efter behandling med Naturpärlor?

Efter 30 minuter i kontakt med vatten blir smaken sötare, mer neutral, mer likt källvatten. Vattnets "struktur" verkar också finare och smakligare.

Notera att vissa människor får en positiv känsla bara genom att beröra Naturpärlor, medan andra kanske inte upplever denna känsla även om de använder dem i stor utsträckning.


 • Vad är effekten på kalk?

Naturpärlor minskar kalkinnehållet i vatten men tar inte bort det helt. Man kan med fördel använda Naturpärlor i hushållsapparater som kaffemaskin och vattenkokare.


 • Har resultaten bevisats?

Processen för att tillverka Naturpärlor utvecklades av en japansk ingenjör och har funnits i över 40 år. Urvalet av mikroorganismer i Naturpärlor är patenterat i Japan och används i dussintals länder, inklusive större städer som Christchurch (Nya Zeeland), Bangalore (Indien) och Bangkok (Thailand), för behandling av deras avloppsvatten. Formeln används sedan i form av vätska eller pulver i höga koncentrationer. Pärlor är lämpliga för hemmabruk.

Det finns många vetenskapliga studier, främst på japanska och i mindre utsträckning på engelska, dessa vittnar om en betydande minskning av klor, kalksten, nitrater och ammonium.


 • Hur motstår mikroorganismer upphettning?

Det speciella med synergin hos mikroorganismer som används i Naturpärlor ligger i kombinationen av aeroba och anaeroba stammar, som avger elektriska vågor som förhindrar oxidation och reparerar dess skadliga effekter. Lera är en elektroniskt laddad kolloid. Det har egenskapen att assimilera, fixera och länka elektrisk information, att gynna utbytet av joner och underlätta de infraröda bestrålningarna med långa vågor. Under tillagningen spelar det således rollen som "boss", ett medium för att sprida information om mikroorganismer som sedan kommer att överföras med vatten, även när mikroorganismerna har värmts upp. Tillagningsprocessen påverkar inte denna informativa kraft, de många egenskaperna och informationen om mikroorganismer bevaras för evigt i lera.


Bruksanvisning


 • Hur använder man Naturpärlor?

För optimal effektivitet bör du lämna Naturpärlorna permanent i din karaff och fylla den med kranvatten allt eftersom du dricker det.

Första gången, vänta 30 minuter innan du dricker vattnet. Därefter förkortas väntetiden efter varje påfyllning till ca 15 till 20 minuter (om naturpärlor alltid är tillsatt och aktiverar vattnet kontinuerligt). Om du bestämmer dig för att överföra detta vatten efter minst 30 minuters kontakt med pärlorna, måste du dricka det ganska snabbt, inom 4 till 6 timmar, för att dra nytta av alla dess egenskaper.


 • Fungerar Naturpärlor i alla olika typer av flaskor? Inklusive vattenflaskor i rostfritt stål?

Naturpärlor kan användas i alla typer av behållare oavsett material, inklusive rostfritt stål. Deras effektivitet är identisk oavsett om behållaren är öppen eller stängd.


 • Kan man använda Naturpärlor i kylskåp?

Naturpärlor är lika effektiva vid rumstemperatur som i kyla. • Kan jag smaksätta mitt vatten innehållande naturpärlor med en citronskiva eller myntablad?

Det fungerar lika bra med smaksatt vatten


 • Hur underhålls Naturpärlor?

Pärlorna kräver inget regelbundet underhåll. Om de någonsin blir smutsiga på utsidan, bara gnugga dem i varmt vatten, skölj dem och låt dem lufttorka. Om det dessutom är en liten minskning av effektiviteten efter några månader eller år kan det att vara nödvändigt att koka dem i några minuter och tvätta behållaren som de låg i.


 • Vad är deras livslängd?

Deras livslängd är cirka 10 år.

Till skillnad från de flesta vattenreningslösningar utgör Naturpärlor inte ett mekaniskt filter utan ingriper direkt på vattnets struktur genom en biologisk reaktion. Till skillnad från exempelvis kolfilter, lagrar Naturpärlor därför inte föroreningar, de "laddar inte". Detta förklarar varför de håller mycket länge utan att behöva bytas ut.