HÅLLBARHET

HÅLLBARHET

Det finns tusentals mikroorganismer runt bladen på växter och dessa mikroorganismer hjälper till att reglera växtens tillväxt. För att uppnå en hälsosam balans i bladens mikroorganismer och främja växttillväxt samt minska stress skador kan man placera Naturpärlor i jorden och omkring växterna samt vattna växterna med vatten som fått stå och dra med Naturpärlor i. 

Flera experiment har gjort på växters tillväxt. 

Tex så har man odlat rädisor groddar i två olika skålar, en med vanligt vatten och en med vatten som har Naturpärlor i sig. 

Efter 6 dagar visar det att groddarna som stått i vatten med Naturpärlor hade längre rötter och mer rothår, vilket är viktigt för att växterna ska absorbera vatten och näring.

Man har även testat på potatis och även där sett stor skillnad på potatisens groning. 

Här ser ni när vi på Naturpärlor testat att odla med och utan Naturpärlor. 

TEST 1 - ODLA MUNGBÖNOR I VATTEN

Under 21 dagar testade vi att odla Mungbönor i vatten.

I en skål hade vi Naturpärlor både i botten och ovanpå samt så vattnade vi bönorna med vatten som fått stå i Naturpärlor. 

I den andra skålen hade vi inga Naturpärlor och vi vattnade med vanligt kranvatten. 

Vi kan se efter 21 dagar att de bönorna som hade Naturpärlor tillsatt i skålen samt vattnades med vatten som fått stå och dra i Naturpärlor  blev längre och fler, Hade fler rötter samt klarade sig bättre från röta. 

 

TEST 2 - GULA ÄRTOR I VATTEN

Vi testade att odla Gula ärtor i vatten, på samma sätt som Mungbönorna ovan. 

Denna gång testade vi i fem dagar för att se om de ärtorna som hade Naturpärlor i skålen växte snabbare än de som inte hade Naturpärlor i skålen, och det gjorde de! 

 Vi Sprayade även de ärtorna som hade Naturpärlor i sin skål med vatten som fått stå och dra med Naturpärlor. Se vit sprayflaska. 

De ärtorna som inte hade Naturpärlor i sin skål sprayade vi med vanligt kranvatten, se grå sprayflaska: 

 

TEST 3 - GULA ÄRTOR I JORD 

 

 

 

 Här hittar ni Naturpärlor i påse. 

 

 

Tillbaka till blogg